[Fine Art] - Introduction to Drawing




Introduction to Drawing.
Tema kelas ni - "Brotherhood".
"Baru-baru ni, pergi bilik lecturer nak ambil lukisan impressionist style, acrylic painting on canvas, tapi lukisan dah "lesap". 
Lecturer pun tak tahu siapa yang ambil.

Rasa terharu bila ada pihak yang sanggup ambil lukisan tu.

Tak tahulah dilelong ke, dibuat hiasan si pengambil, atau sebenarnya masih ada dalam bilik tu tapi tak jumpa. Heh 
 Dua minggu lepas( kalau tak silap), lukisan tu masih ada tapi tak ambil sebab lecturer tiada dalam bilik. 
Rasa terharu lagi apabila lecturer tiba-tiba kata nak beli salah satu assignment semester lepas(lukisan Joker guna charcoal).
Aku kata nak ambil percuma pun takpe, tapi dia sendiri berkeras nak bayar. 
Dia pesan, teruskan berkarya.

Mungkin itu salah satu cara dia motivate student dia untuk terus berkarya sebab multimedia student ambil subjek drawing waktu semester pertama je.

Tak macam student animation. 

*Lecturer ni low profile.

Nak ambil gambar dia pun, aku terpaksa kata akan censored muka dia nanti."

No comments:

Post a Comment