Tips & Trik - Jejak kembali gambar@ karya di laman web




Salam dan hai.
Tips & trik mudah untuk jejak kembali gambar atau karya kita di laman web.



Pergi ke google.com
Klik pada image
Klik dekat ikon kamera

  1
Boleh pilih sama ada nak upload gambar atau copy paste je link gambar sedia ada dekat laman web

Hasilnya. Siap bagi tajuk lagi.

Pages that include matching images

Pages that include matching images



Maaf tutorial agak simple dan tak tersusun sangat.
Guna paint dan snipping tool je.

Tak sempat guna Illustrator atau Photoshop,
Nak cepat.
Sebab tetiba malam ni ada urusan lain.

Tapi disebabkan dah kata nak  buat tutorial untuk petang atau malam ni,
terpaksalah buat.

Kalau rajin, Insya-Allah akan update baru.

Mudah je kan?

No comments:

Post a Comment